Η Μάνη είναι ένας τόπος με ιδιαίτερη ιστορική, αρχιτεκτονική και γεωγραφική ταυτότητα. Ο Ταΰγετος, το ψηλότερο βουνό της Πελοποννήσου που την περιβάλλει, συγκεντρώνει το ενδιαφέρον των ερευνητών και περιηγητών για την άγρια ομορφιά του, τα πολλά σηματοδοτημένα μονοπάτια του, το δάσος της Βασιλικής και τα υπέροχα φαράγγια του Βυρού και του Ριντόμου.
Στην περιοχή της Μάνης βρίσκονται πολλοί παραδοσιακοί οικισμοί, πύργοι και κάστρα, ενώ οι βυζαντινές και μεταβυζαντινές εκκλησίες ξεπερνούν τις χίλιες.
Στην παλιά πόλη της Καρδαμύλης μπορείτε θα δείτε τα εντυπωσιακά οχυρωμένα πυργόσπιτα και τον βυζαντινό ναό του Αγ. Σπυρίδωνα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν και τα ορεινά χωριά της περιοχής: Τσέρια, Πύργος, Θαλάμες, Μηλέα, Λαγκάδα, καθώς και τα παραθαλάσσια Αγ. Νικόλαος, και Τραχήλα.
Στην ευρύτερη περιοχή της Μεσσηνίας, μπορείτε να επισκεφτείτε τα ανάκτορα του Νέστορα, από τα σημαντικότερα μνημεία του Μυκηναϊκού κόσμου, αλλά και την αρχαία Μεσσήνη, την καλύτερα σωζόμενη αρχαία πόλη της Ελλάδας, με πλήθος από δημόσια κτίρια, ιερά, επιβλητικές οχυρώσεις και κατοικίες.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν το Πολυλίμνιο, φαράγγι με καταρράκτες και σύμπλεγμα λιμνών και το λιμναίο σπήλαιο του Δυρού, ενώ η Λακωνική Βάθεια, ένας καλοδιατηρημένος και επιβλητικός οικισμός με πύργους, αποτελεί αντιπροσωπευτικό δείγμα της Μανιάτικης αρχιτεκτονικής.

Continue on:

or go to: